Friday, March 26, 2010

Roone Roost - mis sul Viga on.

Roone Roost on väga otsekohene, äratavalt kriitiline ning tabav. Eesti ja kogu maailma ühiskonna aktuaalsemad valupunktid leiavad oma teenitud prožektorivalguse. Jõuline ning ilustamata, põnev lugeda ja palju, mille üle pärast lugemist mõelda!


"Oled sa tähele pannud, et eesti keel on üpris vägivaldne. Me armastame verikäkke ja verivorste, me lööme aega surnuks, laseme bussipeatustes inimesi maha ja kõik uued asjad on verivärsked. Noored inimesed on verinoored ja vanurid surmale võlgu. Kui me töötame üle, oleme me surmväsinud ja puhanuna oleme me löögivalmis. Kodus istuvad naised meestele pähe ja peole minnes löövad nad ennast üles, et mehed neile külge lüüa tahaksid. Juues neelame mõõka ja pohmakaga pea lõhub otsas."

Inimesed peavadki olema erinevad - esiteks juba see, et me olemas oelme, on imetabane. Meie erinevused on meie kink universumilt. Sina oled unikaalne inimene, sul ei ole vigu, sest vigu ei ole olemas, on ainult omapärad. Näiteks Edgar Savisaar ja Öise vahtkonna liikmeskond on vägagi omapärased.

Meedia on olemas põhimõtteliselt kahel põhjusel - et juhtida inimeste tähelepanu kõrvale olulistelt asjadelt, selle nimi on meelelahutus, ning et hoida neid samal ajal hirmnul, selle nimi on uudised - sest kui inimene kardab, siis ta otsib juhtfiguure ja sellepärast on meil olemas valitsus.

Elu ei mahu standarditesse, see on hea asi, et inimesed on unikaalsed.

Hitler on intelligentne õpetaja, probleem seisneb aga selles, et hitleril on mingid oma konkreetsed vaated ja arusaamad ning tema ette antud mõtteraamidest välja astuda ei tohi.

Hinda seda, et oled teistsugune, sest sa tõepoolest oled seda ja sinu erinevusi ei saa mitte keegi sinult ära võtta, kui sa sellele ise vastu seisad. Aga me ei seisa selelle vastu. Ja nii ongi, et mida aeg edasi, seda sarnasemaks me muutume oma nägemistes ja tegemistes ja isegi mõtlemises. Enda eest mõelda ja enda mõtete eest seista on väsitav ja hirmutav isegi. Lihtsam on teha nii nagu teised ehk nii nagu ette näeb ühiskond ja nii nagu on poliitiliselt korrektne.

Integratsioon on ilus sõna, mille järele tegelikult vajadust ei ole. See on idee, millega parandada probleemi, mis on välja mõeldud. Idee, millega lähendada erinevaid inimesi. Erinevaid rahvuseid ei ole, on ainult erinevad ajupesumasinad erinevatele massidele, mis teenivad väheste valitute huve, kasutades selleks ära meid kõiki teisi. Kuidas seda probleemi lahendada? Lihtne. Alusta sellise tobeda asjaga nagu MÕTLEMINE.

Mõtle ja ela ja ära muretse tühiste asjade pärast, need lähevad mööda. Sa elad ühe korra ja pärast seda on mitte midagi. Kasuta seda võimalust, mis Sulle antud on.

Pealegi... Maailm on nagu sõit lõbustuspargis... kui sa otsustad sellele sõidule minna, siis sa arvad, et see on päris, sest nii võimsad on meie mõistus ja meeled. See sõit on väga kiire, see käib üles ja alla, sellel on palju tulesid, kellasid ja vilesid ja see on väga vali. Ja see on lõbus... mõnda aega. Mõned inimesed on olnud sellel sõidul juba pikka aega ja nad hakkavad küsimuse alla seadma seda, kas see ikka on ainult sõit või on see päris..

2 comments:

  1. Tänu sellele raamatule istusin ma klassiõega tunde raamatupoes!

    ReplyDelete
  2. ja mina mõned minutid raamatupoes ning seejärel tunde uuesti ja uuesti lugedes.
    Milline on So emotsioon? (;

    ReplyDelete